Docentengalerij

De cursussen van de Ei-academie kunnen natuurlijk niet gegeven worden zonder inzet van onze docenten, hoogleraren en professoren. We hebben een enthousiaste groep die bestaat uit de volgende personen:

Rodriaan  Sleutelt niet alleen aan Eenden, maar heeft ook een grote liefde voor de HY.
Met die bus kun je hem dan ook regelmatig op het Ei zien. Doet met Angelina, Cor en Paul de cursus motor.

 

 

Angelina – heeft sinds 2009 haar eend.  In 2015-2016 heeft ze de eend helemaal opgeknapt/gerestaureerd en er een Charleston van gemaakt. Helpt graag anderen op ’t Ei als ze hulp nodig hebben bij het sleutelen aan de eend.  Sinds 2017 geeft Angelina ook de cursus motorrevisie samen met Rodriaan, Cor en Paul.

 

Evert – Onderhoud zijn 2cv altijd keurig. Ook voor Evert is niets teveel! In 2011 heeft hij zelf zijn voorruitframe vernieuwd.  Hij geeft samen met Anton de cursus lassen.

 

 

Cor – Is sinds 2015  in het bezit van zijn geliefde “Ux”. Niets is Cor te gek! Lassen, revisie van de motor enz. enz.
Cor geeft samen met Angelina, Rodriaan en Paul de cursus motorrevisie.

 

Edwin – Woont net iets te ver van het Ei om wekelijks te komen. Sleutelt daarom graag thuis aan zijn wagenpark. Maar, als hij de kans krijgt, rijdt hij toch wel heel graag naar het Eendeëi!
Samen met Eric geeft hij de cursus Electra.

 


Eric –
Mijn eerste auto was een eend (1992) en mijn tweede (2CV4) en derde (2CV6) ook, de derde rijdt hij sinds 2000. Ook  heeft hij een paar jaar XM-break gereden maar de eend blijft het leukste. Doet veel kleine klusjes aan de eend zelf en komt daarvoor graag naar het Eendeëi. Wil in de toekomst ook de grotere klussen gaan uitvoeren aan zijn 2CV. Geeft samen met Edwin de cursus elektra.

 Jan – Hij is een oude bekende van het Ei. In het verleden heeft Jan alle cursussen gegeven. Nu geeft hij de de cursus versnellingsbakrevisie. Jan rijdt zelf in een ami!

 

 

gert-jan

Gert-Jan – Is een echte all-rounder. Niets is hem te gek en heeft overal wel een oplossing voor.
Samen met Marco verzorgt hij de remmencursus.

 

 

Marco – Sleutelen heb ik op het EI geleerd, door zelf aan de gang te gaan en met alle hulp die ik krijg. Jarenlange vriendschappen zijn begonnen op het EI en duren voorlopig tot ver in de toekomst.
Dus toen ik gevraagd werd een cursus te geven was er maar één antwoord mogelijk. Om met Pippi te spreken; ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.

Maurice – heeft in 2016 met hulp van Gert-jan en verschillende professoren zijn eend weer wegwaardig gekregen. Veel nieuwe delen in de auto gelast, motor en bak revisie en een nieuw chassis. Als echte Doener lag de versnellingsbak al uit elkaar voor de cursus (don’t do this at home!), maar zit alles nu weer in elkaar en rijdt ze als een zonnetje. Hierdoor geeft Maurice de versnellingsbak cursus samen met Roel, Jan en Arjan.

Arjan – Mijn eerste auto was een eend en ik heb er verschillende gehad. Na vele jaren zonder eend heb ik er in 2015 weer een aangeschaft.  Binnen een half jaar werd deze total loss gereden. heb toen het chassis aangepakt en hem weer opnieuw opgebouwd. Later een versnellingsbak gereviseerd op ’t Ei en de motor thuis onder handen genomen. Geeft samen met Jan, Roel en Maurice de cursus motorrevisie. 

Henk –  Kennis  en de ervaring gaven hem het predicaat “Autolakken specialist van allure”. Henk zal proberen om zijn ervaringen, kennis en weetjes in de cursus “Koets” over te brengen. In deze cursus, waarin gesproken wordt over roest, doorzweten, kleuren, beschermen, vullen etc. wordt versterkt door een en ander in de praktijk te brengen.

Jurgen – Jurgen is al jarenlang lid van ’t Ei. Vaak heeft hij geschreven voor onze Ei-krant.
Hij is, samen met zijn zoon, al jaren bezig om een 2CV vanaf de basis op te bouwen.
Al zijn kennis deelt hij in de cursus Eendologie.

 

Anton – heeft na het breken van zijn krukas de cursus motor in zelfstudie gedaan. Met tips van behulpzame eendologen heeft hij zijn motor thuis op de keukentafel gereviseerd en rijdt met zijn grijze Charleston weer rond. Houdt van zelf doen en vieze handen maken ! Geeft samen met Hans en Evert de cursus lassen.

 

 José   heeft diverse functies gehad binnen ’t EI: box-coördinator, voorzitter en penningmeester. Hij rijdt eend sinds 1976 met een voorkeur voor de modellen van vóór 1970 en vindt de 2CV een briljante combinatie van techniek en de praktische mogelijkheid om er mee te reizen. Hij geeft de cursus onderhoud van de carburateur / rollend gedeelte.

Pieter –Pieter is docent Eendologie samen met Jurgen en Gillis. Hij is ook vrijwilliger in de bar. Hij rijdt in een grijze AZAM6 met een rood dakje. Pieter is bestuurslid bij Citroën Contact en de EEEC.

 

 

Douwe-Al 25 jaar rijd ik a-typisch en al even zo lang ben ik lid van het EI. In het verleden heb ik verscheidene cursussen gevolgd, waaronder de lascursus. Dat is een van de redenen dat ik nog steeds met mijn huidige 2cv, welke ik al 20 jaar heb, rondrijd als dagelijkse auto. De laatste jaren ben ik niet zoveel (actief) geweest bij het EI, maar vanaf 2024 docent van de EI-academie, bak-revisie.

Gillis- Gillis is al jaren lid van ’t Ei en helpt alle 2cv bezitters in de buurt van zijn woonplaats met de meest ingewikkelde klussen. Nu geeft hij ook Eendologie samen met Jurgen en Pieter.

 

 

Hans  Luistert ook naar de naam “Tweedehans”. Wie kent Hans eigenlijk niet. Hans  is stand-in voor een aantal cursussen.

 

 

Paul – Verwisselde ruim voordat hij van de cursus Eendologie had gehoord al in een weekend het chassis.  Reviseerde in 2010 zijn motor: deze loopt nog steeds als een zonnetje. Geeft met Edwin en Jan de cursus Eendologie op de dinsdagavond. Samen met Rodriaan, Cor en Angelina geeft hij de cursus motorrevisie. Tevens is hij verantwoordelijk voor de organisatie van het cursusaanbod.

 

Docenten gezocht!
De cursussen op het Eendeëi worden op basis van vrijwilligheid gegeven. De steeds kleiner wordende groep mensen die de cursussen geeft, vormt voor de vereniging een probleem. Wij zijn dan ook dringend op zoek naar mensen die een cursus zouden willen geven. Want: het Eendeëi is een sleutelclub; de cursussen moeten helpen om daar een weg in te vinden. We moeten die kennis aan elkaar willen doorgeven. Zonder dat is de Eend ten dode opgeschreven. Wie een cursus wil geven of bij een cursus wil meelopen met als uitgangspunt deze cursus te gaan geven, laat het de cursuscoördinator weten: cursus@eendeei.nl