Autoambulance

Over de Ei-autoambulance.
Onze “EI” autoambulance is geschikt voor het vervoer van alle A-typen. (2CV, Dyane, Besteleend, Acadiane, AMI, etc). De autoambulance wordt verhuurd aan uitsluitend EI-leden en kan maximaal voor 1 week aansluitend gehuurd worden.

Toelichting gewichten:
Het maximum draagvermogen van de autoambulance is 971kg en het eigen gewicht is 329kg. Het totaal mag niet boven de 1300kg liggen. (1300kg – 329kg = 971kg) Met een A-type voertuig als lading zal dit normaal gesproken niet gebeuren. Voor een indicatie van gewichten, zie gewichtentabel verderop in dit document.
De beste optie is om een trekkend voertuig te gebruiken die meer dan 1300kg mag trekken (maximum gewicht autoambulance + lading)
Op het kentekenbewijs van het trekkend voertuig staat het maximaal trekgewicht vermeld (geremd). Dit vermelde maximaal geremd trekgewicht moet dus hoger zijn dan het gewicht van de te vervoeren auto + het gewicht van de aanhanger. Anders is het trekkende voertuig ongeschikt.

Als je alleen in bezit bent van een Rijbewijs “B” dan moet het trekkend voertuig tevens zwaarder zijn dan het totaal gewicht van de autoambulance + te vervoeren auto. Het totaal (trekkende auto + autoambulance + te vervoeren auto) mag overigens niet boven 3500kg uit komen. Anders heb je rijbewijs B+E nodig.    

Indicatie van de gewichten

 

De autoambulance is kantelbaar, je hebt dus geen losse oprijplaten. De autoambulance is zo ontworpen dat de auto met behulp van de lier opgeladen wordt. Gebruik altijd de lier, en ga niet oprijden met behulp van de motor. Dit kan schade veroorzaken aan de autoambulance.

Belangrijke informatie:
Verwijder altijd de handle van de lier tijdens transport en houdt alle toebehoren zoveel mogelijk bij elkaar om vermissing te voorkomen. De autoambulance wordt verhuurd inclusief 4 spanbanden, 2 wielstoppers, 2 kegjes, een kopie kentekencard, disselslot en een reservewiel. Gebruik de spanbanden altijd om de A-type achter de 4 wielen bij de draagarmen vast te maken aan de autoambulance. Maak nooit de spanbanden vast aan het chassis van je A-type, dit kan schade (knikken) opleveren aan het chassis van het A-type.

Hoe huur je onze autoambulance?
De autoambulance kan alleen op de zaterdagmiddag worden opgehaald en ingeleverd bij de sleutelhulp. Het liefst willen we dat je de autoambulance ook op de (volgende) zaterdag weer terug brengt*. Bij het ophalen van de autoambulance krijg je uitleg over het gebruik en specifieke zaken waar je op moet letten. Een paar belangrijke opmerkingen staan hierboven al vermeld.

Bij het ophalen van de autoambulance wordt er aan de hand van een controlelijst gekeken of alle hulpstukken aanwezig zijn, alles nog naar behoren functioneert en of er schade is ontstaan.

*Indien je niet in de gelegenheid bent om de volgende zaterdag de autoambulance terug te brengen dan is het mogelijk om de aanhanger zelfstandig op de aangewezen plek terug te zetten op het terrein en de toebehoren samen met de sleutel van de aanhanger in de kast buiten op het terrein te deponeren. Tot de eerstvolgende zaterdag blijf je verantwoordelijk voor schade aan de aanhanger en/of vermissing van hulpstukken.

 

Zie verder:
ambulance reserveren
overzicht reserveringen