Docentengalerij

De cursussen van de Ei-academie kunnen natuurlijk niet gegeven worden zonder inzet van onze docenten, hoogleraren en professoren. We hebben een enthousiaste groep die bestaat uit de volgende personen:

Hans – Luistert ook naar de naam “Tweedehans”. Wie kent Hans eigenlijk niet. Hans  geeft samen met Evert de lascursussen, voorts geeft hij Eendologie in de zaterdagcursus samen met Pieter. En voor wie alles wil weten over electriticeit in de eend geeft zich op voor de cursus electra. Deze cursus geeft hij samen met Edwin.

 

Jan - Volgde met groot succes de cursus Eendologie. Zijn Eend viel 100 meter na het examen uit, kortom: men is gewaarschuwd. Rijdt in de wintermaanden in een Renault Kangoo…! Geeft met Edwin en Paul de cursus Eendologie op de dinsdagavond. Blijkt wel redelijk te kunnen koken en natuurlijk te kunnen fotograferen.

 

Rodriaan - Sleutelt niet alleen aan Eenden, maar heeft ook een grote liefde voor de HY.
Met die bus kun je hem dan ook regelmatig op het Ei zien. Doet met Cor en Paul de cursus motor.

 

         

Evert – Onderhoud zijn 2cv altijd keurig. Ook voor Evert is niets teveel! In 2011 heeft hij zelf zijn voorruitframe vernieuwd. Daarnaast is Evert actief inhet magazijn. Hij geeft samen met Hans de cursus lassen.

 

 

Cor – Is sinds 2015  in het bezit van zijn geliefde “Ux”. Niets is Cor te gek! Lassen, revisie van de motor enz. enz.
Tevens beheert Cor de box van ’t Ei.
Cor geeft samen met Rodriaan en Paul de cursus motorrevisie.

 

Edwin – Woont net iets te ver van het Ei om wekelijks te komen. Sleutelt daarom graag thuis aan zijn wagenpark. Maar, als hij de kans krijgt, rijdt hij toch wel heel graag naar het Eendeëi! Geeft met Jan en Paul de cursus Eendologie op de dinsdagavond.
Samen met Hans geeft hij de cursus Electra.

 

 Jan – Hij is een oude bekende van het Ei. In het verleden heeft Jan alle cursussen gegeven. Nu geeft hij de de cursus versnellingsbakrevisie. Jan rijdt zelf in een ami!

 

 

Roel – Sleutelt al twee decennia aan zijn Dyane en kent die dus van binnen en buiten. Het wordt tijd om de kennis door te geven en dat doet hij samen met Jan in de cursus versnellingsbakrevisie.
Ook geeft hij samen met Gert-Jan de remmencursus.

 

gert-jan

Gert-Jan - Is een echte all-rounder. Niets is hem te gek en heeft overal wel een oplossing voor.
Samen met Roel verzorgt hij de remmencursus.

 

 

Henk -  Kennis  en de ervaring gaven hem het predicaat “Autolakken specialist van allure”. Henk zal proberen om zijn ervaringen, kennis en weetjes in de cursus “Koets” over te brengen. In deze cursus, waarin gesproken wordt over roest, doorzweten, kleuren, beschermen, vullen etc. wordt versterkt door een en ander in de praktijk te brengen.

 

Jurgen - Jurgen is al jarenlang lid van ’t Ei. Vaak heeft hij geschreven voor onze Ei-krant.
Hij is, samen met zijn zoon, al jaren bezig om een 2CV vanaf de basis op te bouwen.
Al zijn kennis deelt hij in de cursus Eendologie.

Paul – Verwisselde ruim voordat hij van de cursus Eendologie had gehoord al in een weekend het chassis.  Reviseerde in 2010 zijn motor: deze loopt nog steeds als een zonnetje. Geeft met Edwin en Jan de cursus Eendologie op de dinsdagavond. Samen met Rodriaan geeft hij de cursus motorrevisie. Tevens is hij verantwoordelijk voor de organisatie van het cursusaanbod.

Docenten gezocht!
De cursussen op het Eendëei worden op basis van vrijwilligheid gegeven. De steeds kleiner wordende groep mensen die de cursussen geeft, vormt voor de vereniging een probleem. Wij zijn dan ook dringend op zoek naar mensen die een cursus zouden willen geven. Want: het Eendeëi is een sleutelclub; de cursussen moeten helpen om daar een weg in te vinden. We moeten die kennis aan elkaar willen doorgeven. Zonder dat is de Eend ten dode opgeschreven. Wie een cursus wil geven of bij een cursus wil meelopen met als uitgangspunt deze cursus te gaan geven, laat het de cursuscoördinator weten: cursus@eendeei.nl